Saturday, November 20, 2010

Aku Tak Pasti

Hari ni penuh dengan kekeliruan dan ketidakpastian...
Aku rindukan sesuatu yang aku sendiri tak tahu apa. ketidakpastian mengenai apa aku tak tahu...

Tapi yang aku tahu hanyalah satu rasa rindu yang menggebu dan menggunung. pada siapa? untuk apa? aku tak ada jawapan pada setiap persoalan yang telah seharian berlegar-legar dalam fikiranku. Aku tak tahu aku rindukan apa...???

Aku rasa ingin bercinta. Tapi pada siapa?

Mungkin aku sedikit 'jauh' dariNYA... 
sebab tu mungkin aku terpaksa menanggung rasa rindu yang amat sarat. 
Sesungguhnya, hidupku dan matiku hanya untukNYA. Hanya untuk DIA. Dan mungkin inilah rindu yang abadi. Cinta yang setulusnya pada DIA yang maha mengetahui tiap sesuatu. 

Hanya DIA yang tahu betapa di dadaku terlalu sarat dengan satu perasaan yang dinamakan cinta. Bukan cinta yang membahagiakan...bukan juga rasa cinta yang suram...sekadar cinta yang amat memeritkan. Perasaan aku berkecamuk kini. Buntu dan keliru dengan keadaan...

Suami Kita Adakah Milik Kita...?? [Part 1]

Buat tatapan para isteri diluar sana....

Sungguhpun suami kita tu milik kita, hak kita, harta peribadi kita... jangan sesekali kita lupa yang suami kita tu juga manusia biasa. Lagi kuat kita 'mengikat'....lagi kuat mereka akan meronta-ronta untuk melepaskan diri. Yang terbaik yang harus kita lakukan adalah 'memegang' mereka macam kita memegang tali layang-layang. Kita lepas sikit-sikit, then kita tarik balik pelan-pelan.

Jangan sesekali direntap sebab tali layang-layang tu akan putus dan kita akan kehilangan. Manusia ni kalau lagi kita kongkong, lagi la mereka dengan sedaya upaya akan  cuba untuk melarikan diri dari kita. Itukah yang korang mahu?

Lets say husband kita ni ada spare part kat luar...
Ok...ko kena cool...jangan sesekali loncat. Baik buruk si suami ko dah tahu. So... be professional beb... Tak guna ko terus makan hati dengan segala kecurangan yang suami ko dah buat. Tengok pulak dengan perempuan yang macam mana dia dok mengayat tu. Kalau la jenis perempuan tu a very the very low class..... apa ko nak heran? ko tak rugi apa pun... suami ko yang punya... dan cuba ko tanya suami ko.... sakit demam dia siapa yang jaga... susah senang duit ringgit sapa yang sama-sama tanggung.... then...he should know siapa yang dia patut berikan sepenuh perhatian. Bukan a very very the low class punya perempuan.

As long as they all belum buat perkara-perkara yang dilarang agama.... u still need to be patient. Berdoa agar perkahwinan kalian dilindungi. Kalau dah terlajak segala serbi... aii... ko tak gheti2 nak angkat kaki??

btw.... kalau dia bertemu dengan perempuan yang high high class... mungkin ko perlu muhasabah diri ko... mungkin dia sudah berjumpa dengan seseorang yang mungkin juga terbaik baginya... lepaskanlah dia.. tak guna ko menahan sedangkan dalam hati cintanya sudah mati. 

Memang ko Sayang... tapi sayang tak semestinya bersama...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...