Friday, September 02, 2011

Buhsannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Haiyohhhh... buhsannnnn gilosssssss..... I miss my home crazy3.
Esok balik my mum house. Day after 2moro back to my syurga cinta. Betullah kata orang, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri. Biarlah hujan batu... kerana betapa cantiknya, betapa indahnya hujan emas di negeri orang... aku tetap rindukan hujan batu.

Betapa bebelan emak.. betapa gadoh2 manja dengan adik2 menjadikan aku rindu. Sesungguhnya disini bukan tempatku. Merasa terisinya Syawal pada Syawal pertama, kedua dan ketiga sahaja. Selebihnya sebelum aku pulang ke pangkuan keluarga di Perak, Syawal yang suram dan penuh dengan kebosanan yang bukan sedikit. Hadoi.... buhsannnnnnnn!!!!

Tak sabar sungguh nak balik... soh mak buat soto ayam...!!!!

Semoga perjalanan esok selamat dan lancar. Insyaallah....
Ish... tension oiiiii.... :-(


Salam Lebaran Dari Meiji - Japan

Cebisan Manuscript - Chapter 32

4 Syawal 1413
First in the morning, Pesanan ringkas aku terima dari Meiji - Japan. 
Alhamdulillah. Dia selamat tiba di negara matahari terbit itu. Biarlah. Biarlah dia membawa diri buat seketika. Sukarnya bila sesuatu perkara itu melibatkan soal hati. Aku tidak pernah menyangkakan dia akan memaklumkan ketibaannya padaku. Dan sempat pula menghubungiku sebelum masuk ke departure hall lewat malam tadi. 
Segala-galanya menjadikan aku keliru. Apa yang dah berlaku padanya? Benarlah katanya padaku berulang kali diakhir Ramadhan yang lalu. Sukarnya keadaan, payahnya situasi bila ianya melibatkan soal hati yang bagaikan sudah retak seribu.... Aku masih belum berkesempatan untuk bercakap panjang lebar dengannya. Biarlah. Biarlah hatinya sejuk dan tenang dahulu.

Iman Nashriq, tak guna melawan arus lantaran kelak kita yang akan lemas. Berenanglah perlahan-lahan ke tebing. dan berpautlah pada dahan-dahan yang kukuh sehingga nafasmu kembali teratur....

May Allah Bless, for both parties.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...